You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Prijavite se

Kursevi jezika u „iSchool“ Centru za edukaciju su standardizovani prema nivoima znanja stranog jezika. Nivoi poznavanja jezika definisani su dokumentom Saveta Evrope pod nazivom Zajednički evropski referentni okvir za jezike (engl. Common European Framework of Reference for languages/CEFR). Ova standardizovana skala prihvaćena je kao sredstvo za procenu nivoa znanja za veliki broj jezika i sa njom je usklađena evaluacija znanja stranog jezika na međunarodnim ispitima. Kombinovanje jezičkih veština u učenju stranog jezika (vežbe čitanja, slušanja, pisanja i govora u toku nastave ili samostalnog rada) od posebne je važnosti za optimalno sticanje znanja iz svih oblika komunikacije na stranom jeziku. Interakcija svih aspekata znanja jezika višestruko povećava mogućnosti da se dosegne željeni nivo poznavanja jezika.

Polaznik razume i koristi poznate, svakodnevne izraze i sasvim jednostavne rečenice, koje se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. U stanju je da predstavi sebe i druge, da postavi drugim osobama pitanja o njihovoj ličnosti - na primer gde žive, kakve ljude poznaju ili šta poseduju - kao i da sam odgovori na takva pitanja. U stanju je da se sporazume na jednostavan način, ako sagovornici govore sporo i jasno, i ako su spremni da mu pomognu.

Polaznik razume rečenice i često upotrebljavane izraze, koji su u vezi sa oblastima neposrednog značenja (na primer informacije o ličnosti i porodici, kupovini, radu i neposrednom okruženju). U stanju je da se sporazume u jednostavnim, rutinskim situacijama koje se odnose na jednostavnu i direktnu razmenu informacija o poznatim i uobičajenim stvarima. U stanju je da jednostavnim rečima opiše svoje poreklo i obrazovanje, neposredno okruženje i stvari vezane za neposredne potrebe.

Polaznik je u stanju da razume glavne sadržaje, kada se upotrebljava jasan standardni jezik i kada se radi o poznatim sadržajima vezanim za posao, školu, slobodno vreme itd. U stanju je da se snađe u najvećem broju situacija sa kojima se susreće tokom putovanja u zemljama govornog područja jezika koji pohađa. U stanju je da se jasno i smisleno izrazi o poznatim temama i oblastima ličnog interesovanja. U stanju je da govori o iskustvima i doživljajima, da opiše svoje snove, nade i ciljeve, i da ukratko obrazloži svoje planove i stavove.

Polaznik je u stanju da razume glavne sadržaje složenih tekstova o konkretnim i apstraktnim temama; razume stručne diskusije u svojoj oblasti . Može spontano i tečno da se sporazumeva tako da je moguć normalan razgovor sa maternjim govornikom bez većih napora za obe strane. Može se jasno i detaljno izraziti o širokom spektru tema, da objasni svoje mišljenje o aktuelnom pitanju i da navede prednosti i mane različitih mogućnosti.

Polaznik je u stanju da razume širok spektar zahtevnih, dužih tekstova, i prepozna implicitna značenja u njima. U stanju je da se izrazi spontano i tečno, bez česte i uočljive potrebe za traženjem odgovarajućih izraza. U stanju je da u društvenom i profesionalnom životu, ili tokom obrazovanja i studija jezik koristi delotvorno i fleksibilno. U stanju je da se jasno, strukturirano i opširno izjasni o kompleksnim sadržajima i pritom primereno koristi različita sredstva u svrhu povezivanja teksta.

Polaznik je praktično u stanju da bez ikakvih napora razume sve što pročita ili čuje. U stanju je da sažme informacije iz različitih pisanih ili usmenih izvora i da pruži obrazloženja i objašnjenja kroz smisaoni prikaz. U stanju je da se spontano, izuzetno tečno i precizno izražava i pojasni finije nijanse značenja kompleksnijih sadržaja.

Prijavite se

Location

Pellentesque quis dui varius, dapibus velit id, iaculis ipsum. Morbi ac eros feugiat, lacinia elit ut elementum turpis. Curabitur justo sapien, tempus sit amet rutrum eu, commodo eu lacus. Morbi in ligula nibh. Maecenas ut mi at odio hendrerit eleifend tempor vitae augue. Fusce eget arcu et nibh dapibus maximus consectetur in est.

Sign up for a class

Gallery

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec posuere metus et tortor pulvinar venenatis. Aliquam erat volutpat. Nam ultrices semper felis, at laoreet metus

Sign up for a class

9,5

Superb
 • Content

  57
 • Educational Resources

  78
 • Received Knowledge

  68
 • Results

  81
 • Value for Money

  72

Jane Smith

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate

 • Overall

 • Knowledge

 • Resources

 • Content

Peter Wilson

Silva, impositio, et eleates. Contencios experimentum, tanquam fatalis zelus. Bromiums cantare, tanquam varius eleates. Competition ires, tanquam bi-color adiurator. Eleates, devatio, et caesium. Zelus velums, tanquam salvus aonides. Bubos sunt eposs de secundus sectam.

 • Overall

 • Knowledge

 • Resources

 • Content

Write a Review

 • Overall

 • Knowledge

 • Resources

 • Content

Sign up for a class